PODIŽE JE GRAD SARAJEVO

Ivica Osim dobija spomen-ploču, sadržavat će njegovu kultnu izjavu

Prema odluci, spomen-ploča čuvenom Štrausu bi trebala biti na ulaznoj kapiji stadiona Grbavica, a izradu i postavljanje će finansirati Grad Sarajevo

Osim: Preminuo u maju ove godine. Facebook

E. Ć.

26.12.2022

Gradsko vijeće Grada Sarajeva će u srijedu, 28. decembra, održati posljednju sjednicu u ovoj godini, a na njoj će biti nekoliko tačaka dnevnog reda.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Nacrt odluke o podizanju spomen-ploče legendarnom Ivici Osimu, koji je preminuo 1. maja ove godine. 

Prema odluci, spomen-ploča čuvenom Štrausu bi trebala biti na ulaznoj kapiji stadiona Grbavica, a izradu i postavljanje će finansirati Grad Sarajevo.





Kultna izjava legendarnog Osima. Screenshot

Ideja je da spomen-ploča sadrži kultnu rečenicu Ivice Osima koju je izgovorio kada je podnosio ostavku na mjesto selektora fudbalske reprezentacije Jugoslavije u maju 1992., nakon što je počela agresija na Bosnu i Hercegovinu i njegov rodni grad Sarajevo.

- Odlazim i gotovo je... ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava - citat je koji bi trebao stajati na spomen-ploči.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.