NESTALA 18. DECEMBRA

Potraga za Amelom Sehić: Nemamo informacija, nema nikakvih tragova

Mora se veći broj informacija prikupiti da bi nas dovelo do traga, jer mi nemamo nikakav trag, izjavio je Dobrača

Amela Sehić je nestala 18. decembra. FACEBOOK

Piše: A. Ovčina

26.12.2022

Na poziv PU Ilijaš u kordinaciji sa operativnim centrom civilne zaštite Kantona Sarajevo jučer je obavljena akcija potrage i spašavanja za nestalom Amela Sehić (1981) iz naselja Luka kod Ilijaša

Za sada, nažalost nema novih informacija o nestaloj Sehić.

- Nema novih informacija. Sve što objavimo, ima na našim stranicama, ako ima novina ili pomaka. Nismo mi više na terenu. Mi smo odradili ono po proceduri na terenu gdje smo šta sumnjali. Odradili smo to jučer bez ikakvog pomaka za sada, dok ne budemo dobili dalje upute od policije ili od koga već – rečeno je za portal "Avaza" iz Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo.

Dodaju da se analiziraju tragovi i upute gdje bi mogli okrenuti tok potrage. 

Fahrudin Dobrača iz GSS-a Novi Grad izjavio je da je problem nedostatak informacija.

- Mora se veći broj informacija prikupiti da bi nas dovelo do traga, jer mi nemamo nikakav trag. Sedam dana je prošlo od momenta od kada je nestala i nakon toga je uključen GSS. Naše potrage su inače uspješne, ali protok informacija je loš. Nema zvaničnih svjedoka o njenom kretanju. Upravo radimo analize, pa ćemo vidjeti gdje ćemo usmjeriti potragu - rekao je Dobrača.

Dodao je da je sa svojom ekipom uključen u slučaj kroz GSS KS. Tvrdi da su danas stali s akcijom potrage zbog analize detalja koji su im potrebni. 

- Nastavit ćemo sa smanjenim intenzitetom dok ne dobijemo okvirni plan - dodao je Dobrača. 

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić za portal "Avaza" je rekao da nema novih informacija o ovom slučaju. 

Amela je zadnji put viđena 18.12.2022. godine u jutarnjim satima. Na sebi je imala crni kaput, Adidas bijele tene i farmerke. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.