EKSKLUZIVNO

"Avaz" u Busovači: Ovo je ulica u kojoj je živjela Mirnesa koju traži pola Evrope zbog krađe milion eura!

Mirnesa je radila u kompaniji za transport novca u Štutgartu

Mirnesa: Njemačka daje nagradu za informacije o njoj. A. Čengić

Piše: Alisa Čengić i Nađa Avdagić

26.12.2022

Reporteri "Dnevnog avaza" otkrili su ulicu u Busovači u kojoj su živjeli roditelji Mirnese S., koja se ranije prezivala Bešlić, a koju sada traži pola Evrope zbog krađe milion eura. 

Kako su nam na licu mjesta kazale komšije ona je davno otišla u Njemačku. 


Komšije kažu da je Mirnesa davno otišla iz Busovače u Njemačku. Avaz

Podsjetimo, kako su objavili njemački mediji, Mirnesa je radila u kompaniji za transport novca u Štutgartu, odakle je i ukrala milion eura. U Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a prije ove kompanije, radila je kao konobarica.


U razotkrivanju njenog identiteta je bio ključan Instagram profil na kojem je objavljivala fotografije, gdje je pokazivala kako vodi luksuzan život, pokazivala je skupocjeni nakit, torbe, Rolex satovi...


Ulica u kojoj su živjeli Mirnesini roditelji. A. Čengić

Mirnesa je trebala transportirati novac od tačke A do tačke B, ali je umjesto na krajnje odredište novac ponijela sa sobom na nepoznatu lokaciju i od tada joj se gubi svaki trag.

Policija u Njemačkoj je na zvaničnoj web stranici objavila kako za njeno pronalaženje nudi nagradu u iznosu od 37.500 eura. 

Mirnesa: Od 14. oktobra policija traga za nju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Kako je ranije saopćeno iz njemačke policije, Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac kojem je imala pristup kao zaposlena u kompaniji za transport novca. Krađa je uočena isti dan, a policija je odmah započela istragu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.