FATALNA MIRNESA BEŠLIĆ

Njemački "Bild", jedan od najvećih medija u Evropi, citirao "Dnevni avaz": Reporteri "Avaza" su bili u njenom selu

Reporteri "Dnevnog avaza" pronašli su luksuzno prebivalište porodice u gradiću Busovača, 72 kilometra sjeverozapadno od Sarajeva - ali ni traga ženi, koja je jedna od najtraženijih osoba u Njemačkoj, navodi ovaj medij

"Bild" citirao priču reportera "Dnevnog avaza". Avaz

H. J. I.

28.12.2022

Jedan od najutjecajnijih njemačkih medija i najtiražnijih evropskih listova "Bild" podijelio je priču reportera "Dnevnog avaza" koji su posjetili porodičnu kuću fatalne Mirnese S. u Busovači.

- Reporteri "Dnevnog avaza" pronašli su luksuzno prebivalište porodice u gradiću Busovača, 72 kilometra sjeverozapadno od Sarajeva - ali ni traga ženi, koja je jedna od najtraženijih osoba u Njemačkoj.

U oktobru je Mirnesa S. navodno ukrala više od milion eura iz kompanije za transport novca u kojoj je radila - navodi njemački "Bild".

Njemački "Bild" citirao "Dnevni avaz". Printscreen

U nastavku svog teksta "Bild" prenosi pisanje "Avaza":

- Ovo su porodične prilike plavokosog lopova: priča se da je otac Ismet umro prošle godine, Mirnesa ima brata blizanca i sestru. Ali sada je vila prazna, roletne su spuštene. 

Podsjećamo, Mirnesa Bešlić iz Busovače digla je cijelu Njemačku na noge zbog krađe više od milion eura iz kompanije u kojoj je radila.

Za njom je u toku potraga, a policija joj danima ne može ući u trag. U Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a prije zaposlenja u ovoj kompaniji radila je kao konobarica.

Kuća u kojoj je živjela Mirnesina porodica je sada napuštena. A. Čengić

Reporteri "Dnevnog avaza" su posjetili njeno rodno mjesto. 


Otac Ismet Bešlić je preminuo prošle godine. U Busovači je izgradio veliku kuću u koju su, kako kažu komšije, povremeno dolazili.

Mirnesa je, kako se tvrdi, trebala transportirati novac s jedne lokacije na drugu, ali je, umjesto na krajnje odredište, novac ponijela sa sobom na nepoznatu lokaciju i otad joj se gubi svaki trag.

Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac - Avaz
Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Kako je ranije saopćeno iz njemačke policije, Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac kojem je imala pristup kao zaposlena u kompaniji za transport novca. Krađa je uočena isti dan, a policija je odmah započela istragu.



Kako navodi "Bild" u svom tekstu, muškarac, koji se na "Tiktoku" predstavio kao Mirnesin dečko i predstavljao svoj luksuzni život sa ekstravagantnim sportskim automobilima, s druge strane, objavio je u srijedu sa nekoliko video snimaka na kojima se vidi da ga je policija u BiH kaznila: 39-godišnji Muhamed Mujo O. je očigledno uhvaćen sa 2,02 promila alkohola u krvi. Nedugo prije toga na Instagramu objavio snimak iz aviona dok je najvjerovatnije putovao u BiH. 


Mirsesa sa dečkom Mujom. Printscreen / Bild

Mujo na pitanja svojih pratitelja zašto je tako užurbano napustio Njemačku nije odgovorio. On također još uvijek nije odgovorio ni na upit BILD-a. On je samo ostavio reakciju smijeha na jedan od komentara u kojem se navodi da je Mirnesa uhapšena. 


Story koji je objavio Mujo S.. Printscreen / Bild

Ali, kako navodi ovaj njemački medij, sve ove objave na društvenim mrežama izvjesni Mujo je obrisao. 


Mujo je objavio kaznu koju mu je napisala naša policija. Printscreen / TikTok

Podsjećamo, Bild je otkrio da je Mirnesa živjela na trećem spratu u stambenoj zgradi u Cannstattu. Odatle je samo 250 metara do glavnog ulaza Državnog ureda kriminalističke policije.

- Danas je njen stan prazan, a policija je promijenila bravu. Na vratima njenog stana visi poruka glavne inspektorice: "Vaš profilni cilindar je zamenjen! Pravi ključevi su kod policije" - piše Bild.

Na vratima njenog stana visi poruka glavne inspektorice. Bild

Mirnesa se u ovaj stan uselila na ljeto 2021., a njena komšinica je novinarima kazala da joj se predstavila kao direktorica ekspoziture i da radi od podneva do navečer.

Fatalna Miki je cijelu Njemačku digla na noge. Policija je na zvaničnoj internet-stranici objavila kako za njeno pronalaženje nudi nagradu u iznosu od 37.500 eura.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.