PREDSJEDNIK PDP-A

Borenović o dodjeli četvrtog mandata SNSD-u: Sramno, ovo je Sud za potrebe Dodikovog režima

Sada se potvrđuje da se isti scenario ponovio i da oni koji treba da postupaju po zakonu i pravu, zapravo postupaju po zakonu političke sile i pritiska moćnih i, kako smo čuli, ultrabogatih diktatora, rekao je

Branislav Borenović: njihovom djelovanju je sve jasno. Dejan Rakita / Pixsell

S. S.

30.12.2022

Ako su tačni medijski navodi, zaista je sramotna i pristrasna odluka Apelacionog vijeća Suda BiH, donesena po zahtjevu njihovog pravog nalogodavca Milorada Dodika, kojom se nalaže CIK-u BiH da se četvrti delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH dodijeli SNSD-u, a time i sudbina cijele zemlje i svih njenih preostalih stanovnika. Po ko zna koji put se pokazuje da ta institucija radi po političkim zahtjevima i mogli bi se bez problema i zvanično nazvati svojim pravim imenom: Sud za potrebe Dodikovog režima, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da je postupajući i po prvoj žalbi SNSD-a, Apelaciono vijeće "Suda za potrebe Dodikovog režima" uzelo isključivo stav političke stranke SNSD i u obrazloženju odluke su prepisali njihovu žalbu.

- Sada se potvrđuje da se isti scenario ponovio i da oni koji treba da postupaju po zakonu i pravu, zapravo postupaju po zakonu političke sile i pritiska moćnih i, kako smo čuli, ultrabogatih diktatora. O njihovom djelovanju je sve jasno, jedino još nisu poznata imena sudija koji su donijeli ovu sramnu odluku i tarifa po kojoj rade da zakucaju i posljednji ekser na pravosuđe u ovoj zemlji - poručio je Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.