NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Novogodišnji trobroj "Dnevnog avaza": Počinje godina raspleta

Bosnu i Hercegovinu očekuju bolja vremena. Izbori pokazali da ne žele Bakira Izetbegovića, kojeg je do nogu dotukao Denis Bećirović. Sky aplikacija uzdrmala mafiju u našoj zemlji

Avaz.ba

31.12.2022

Naslovnica trobroja "Dnevnog avaza". Avaz

U novogodišnjem trobroju "Dnevnog avaza" čitajte: Počinje godina raspleta. Bosnu i Hercegovinu očekuju bolja vremena. Izbori pokazali da ne žele Bakira Izetbegovića, kojeg je do nogu dotukao Denis Bećirović. Sky aplikacija uzdrmala mafiju.

U novogodišnjem broju čitajte veliki intervju s Denisom Bećirovićem, članom Predsjedništva BiH. Bećirović poručuje da je NATO put države BiH nezaustavljiv, te da je pitanje samo brzine kojom ćemo se kretati. Član Predsjedništva najavljuje otvaranje pozitivnih procesa u našoj zemlji.

Šta poznati očekuju u novoj 2023. godini. Parlamentarni zastupnik Saša Magazinović očekuje konačno odbacivanje "kriminalaca s kravatama", glumac Enis Bešlagić poručuje da se usmjerimo jedni na druge, a proslavljeni trener Bogdan Tanjević samo se nada zdravlju.

Komentar dana "Godina raspleta" napisao je Alen Bajramović. Kako uhljebljena mašinerija koja je decenijama „branila“ državu fakture vlastitog neuspjeha dostavlja drugima.

„Avazova“ strana ličnost godine je Volodomir Zelenski, predsjednik Ukrajine. Zelenski je pokrenuo svijet na način koji nismo vidjeli decenijama. „Treba mi municija, a ne prijevoz“ , rečenica je koja najbolje simbolozira karakter Zelenskog i njegovu vladavinu.

Domaća ličnost godine je Lana Pudar, bh. plivačica koja je u 2022. imala sportsku godinu za pamćenje i Bosni i Hercegovina donijela zlato s Evropskog prvenstva u Rimu.

U trobroju „Avaza“ donosimo i ključne svjetske događaje u prethodnoj godini. Godinu obilježila ruska agresija na Ukrajinu i smrt britanske kraljice.

Na domaćoj političkoj sceni ključni događaj su bili svakako opći izbori u oktobru ove godine na kojima je narod odbacio dinastiju. Nakon što je izgubio izbore za Predsjedništvo BiH, stranke osmorke sa SNSD-om i HDZ-om dogovorile su formiranje nove državne vlasti, dok će osmorka i HDZ formirati vlast na federalnom nivou. Pored toga, Šmit je nametnuo izmjene Izbornog zakona, Novalić i Čavara dospjeli su na crnu listu SAD, Dodik je ispitivan u Tužilaštvu, a Dom naroda se popunjavao kuglicama iz „kinder jaja“.

U klubu poznatih govori Faruk Hadžibegić, proslavljeni fudbaler FK Sarajeva i mogući novi selektor reprezentacije BiH.

U novogodišnjem trobroju donosimo intervju s gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić. Gradonačelnica govori o ostvarenim rezultatima i planovima za budućnost. Pod njenim vodstvom Grad Sarajevo privukao je 1.200.000 KM sredstava. Bh. prijestonica kroz diplomatiju gradova postala je poželjan i pouzdan partner.

Iako je najavila spektakl, Sebija Izetbegović još uvijek nije progovorili ni riječ u Skupštini Kantona Sarajevo.

Raspakivanje Sky aplikacije uzdrmalo je kriminal u Bosni i Hercegovini. U protekloj godini svjedočili smo brojnim hapšenjima pripadnika narkoklanova širom Bosne i Hercegovine. Pored toga, konačno su uhapšene i ubice sarajevskih policajaca. U ovoj godini ubijen je i Radenko Bašić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Prijedor.

Najčitaniji portal u BiH „Avaz.ba“ u Novu godinu ulazi s novim izgledom. Prilikom izrade novog dizajna našeg portali korišteni su najnoviji programi. Novi portal prilagođen je čak slabovidnima i daltonistima.

Godinu 2022. pamtit ćemo i po brojnim filmskim i muzičkim događajima u našoj zemlji. Sarajevo film festival (SFF) vratio se u punom sjaju, svjetska megazvijezda Sting u Sarajevu je održao koncert za historiju.

U 2022. godini napustile su nas brojne zvijezde, uključujući Akija Rahimovskog, Massima Savića, Kornelija Kovača, Davora Janjića...

 U trobroju „Avaza“ donosimo i specijalni prilog „Panorama“. Čitajte veliki intervju sa Halidom Bešlićem, legendom narodne muzike. Bešlić ističe da je u godinama kada je zdravlje najpreče.

Legenda FK Sarajevo Vahidin Musemić u razovoru za „Avaz“ govori o Peleu, legendi fudbala protiv koje je igrao i koja nas je napustila krajem godine. Musemić smatra da je Pele bio bolji igrač od Mesija.

U rubrici sporta donosimo najvažnije sprotske događaje godine. Napustio nas je Ivica Osim, legenda bh. fudbala. Zmajevi imali solidan nastup na Eurobasketu, Real Madrid osvojio Ligu prvaka, Zlatna lopta otišla je Benzemi.

Svjetsko prvenstvo u Kataru osvojila je Argentina, a genijalni Lionel Mesi, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, osvojio je jedini trofej koji mu je nedostajao.

Printano izdanje trobroja "Dnevnog avaza" čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.