POLITIČKA ANALITIČARKA

Marić: Optužnica u slučaju "Dobrovoljačka" podignuta u maju, a Zahiragić predlaže inicijativu sada kada je opozicija

Ona smatra da je Zahiragić znao da će inicijativa biti odbijena, čime će se oni "predstaviti kao patriote i "gazije", a drugi kao izdajice naroda

Ivana Marić o inicijativi Harisa Zahiragića: Populizmu nikad kraja. Facebook

S. S.

31.12.2022

Politička analitičarka Ivana Marić se osvrnula na inicijativu Harisa Zahiragića da se iz budžeta KS izdvoje sredstva za odbranu optuženih u slučaju "Dobrovoljačka". Ona tu inicijativu smatra kao populizam.

- Zašto Zahiragić tek sad upućuje ovu inicijativu kad je tužba potvrđena još u maju ove godine? Zašto SDA inicijativu upućuje Vladi KS gdje su opozicija, umjesto Vladi FBiH gdje su na vlasti? Ionako se Novalić hvali da su ostvarili rekordne prihode i da imaju novca za sve? Ili zašto inicijativu nisu uputili Vijeću ministara BiH jer se proces vodi pred Sudom BiH, a ne pred Kantonalnim sudom u Sarajevu - pita Marić.

Ona smatra da je Zahiragić znao da će inicijativa biti odbijena, čime će se oni "predstaviti kao patriote i "gazije", a drugi kao izdajice naroda.

-  Znaju oni da su ljudi već zaboravili da su upravo SDA i Bakir Izetbegović patriotski upropastili tužbu BiH protiv Srbije. Ako im je zaista stalo do toga da pomognu optuženima, nek izdvoje novac od onih par miliona KM koje je SDA svake godine dobija iz budžeta. Zanimljivo je da su Harisa podržali dežurni SDA-ovci iz drugih stranaka: Irfan Čengić (SDP), Nihad Uk (NS) i SBiH - piše Marić.

Objava Ivane Marić. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.