VOZAČI OPREZ

Stanje na putevima u BiH: Magla smanjuje vidljivost, kolovoz vlažan

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša

Smanjena vidljivost na cestama. avaz

A. O.

2.1.2023

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozači se pozivaju na pojačan oprez. Izdvajaju se putevi u dolinama rijeka: Bosne, Neretve, Sane, Spreče, Vrbasa i Lašve, kao i dionice na području Sarajeva, Tuzle, Livna, Tomislavgrada i Bosanskog Petrovca.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a pažnja se skreće na učestale odrone zemlje ili kamenja. 

Zimska oprema

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, kažu iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).


Pojačan promet vozila

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog novogodišnjih praznika do 03.01.2023.godine do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine (na teritoriji RS-a do 02.01. do 24 sata).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.