IZJAVA ZA "AVAZ"

Halil Bajramović, prvi čovjek NiP-a u Krajini, o ostavkama članstva: Sejarić je interesantan otkako je ušao u Dom naroda FBiH

Ne može Ključ biti favoriziran u odnosu na Bihać, niti može Bihać u odnosu na Cazin i obrnuto, rekao je Bajramović

Bajramović: U NiP-u se moraju poštovati principi. Avaz

Piše: A. Ovčina

3.1.2023

Čelnici i članovi tri organizacije Naroda i pravde u Unsko-sanskom kantonu uputili su dopis vrhu stranke u kojem obavještavaju o ostavci na sve funkcije. Ispred organizacija NiP-a Ključ, Sanski Most i Bužim članovi Kantonalnog vijeća i Kantonalnog izvršnog odbora daju ostavke na svoje funkcije u kantonalnim organima stranke.

Halil Bajramović, predsjednik Kantonalnog odbora NiP-a, kaže za portal "Avaza", da se radi o nezadovoljstvu zbog raspodjele funkcija.

- U NiP-u se moraju poštovati principi. Ne može Ključ biti favoriziran u odnosu na Bihać, niti može Bihać u odnosu na Cazin i obrnuto. To je politika jednake šanse. Dakle, ako radiš, poštuješ principe bit ćeš i uvažavan - kaže Bajramović. 

Dopis koji su poslali vrhu stranke. Avaz

Ističe da je razlog koji su potpisnici dopisa u kojem obavještavaju vrh stranke o ostavkama, neutemeljen.

- Neka navedu jedan razlog da je kadrovska politika NiP-a loša. Na štetu drugih organizacija stranke, ovima iz Sanskog Mosta je pripalo to da bude njihov nosilac liste. Onog trenutka u NiP-u kad kreneš krasti principe i otimati se za pozicije, tog trenutka ne postojiš – rekao je on.

O dopisu kaže da se ovdje samo pokušalo baratati pozicijama.

- To ne dozvoljavamo. NiP ima osam organizacija, odnosno osam gradova i općina i svi moraju biti podjednako zastupljeni - rekao je Bajramović te dodao: - Azhar Sejarić nije bio interesantan dok nije ušao u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Imamo neke informacije u vezi njega, vidjet ćemo šta se tu dogodilo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.