DRUŠTVENE MREŽE GORE

Reakcije nakon odgovora Karić gradonačelniku I. Sarajeva se ne stišavaju: "Sarajevo je samo jedno"

Naši roditelji i preci su gradili i Sarajevo i Banjaluku i Foču i Prijedor i sve naše zajedničke prelijepe bosanske gradove, poručila je Karić Ćosiću

Karić: Ponovo odgovorila Ćosiću. Facebook

H. J. I.

4.1.2023

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić ušli su u oštru polemiku nakon koje se reakcije ne stišavaju. 

Ćosić je, komentirajući izjavu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić da se neustavno obilježavanje 9. januara seli u Istočno Sarajevo, na kapije grada koji je bio pod terorom agresora i pod najdužom opsadom, rekao je da njeno mišljenje ne treba da zanima bilo koga u RS.


- To Sarajevo je jednako moje koliko i njeno, odnosno više moje nego njeno, ali, sad je ona gradonačelnica i živi u gradu koji su stvarali naši roditelji - kazao je Ćosić.

Gradonačelnica Karić ponovo je odgovorila Ćosiću. Naglasila je kako je tačno da su Sarajevo gradili i njegovi roditelji.

- To jeste vaš glavni grad i treba da se ponosite njime. Naši roditelji i preci su gradili i Sarajevo i Banjaluku i Foču i Prijedor i sve naše zajedničke prelijepe bosanske gradove - poručila je Karić.

Nakon ove objave uslijedile su brojne reakcije.

"Da vječno živi naše Sarajevo i naša Bosna i Hercegovina", "Nema on nikakvo Istočno Sarajevom ima predgrađa Sarajeva, Lukavicu i Vojkoviće sa par sela okolo. Sarajevo je samo jedno", "Potpisujem", "Ova žena je fenomenalna" su samo neki od komentara. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.