BADNJA NOĆ

Po prvi put nakon tri decenije zapaljen badnjak u maloj crkvi u Goraždu

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, predvođeni parohom goraždanskim Markom Markovićem, vjernici su se pomolili za mir u svijetu, među svim ljudima

Piše: A. Bajramović

6.1.2023

Zapaljen Badnjak u Goraždu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Nakon večernje službe ispred male crkve u Goraždu večeras je po prvi put od 1992. godine zapaljen badnjak. Vratilo je to sjećanja malobrojnim vjernicima koji su badnju noć u Goraždu dočekali sa jakim emocijama.

- Mnogo ovo znači i vjernicima, ali i našim sugrađanima, jer je ovo prvi put od 1992 godine da se nalažu badnjaci u ovoj maloj kapeli. Badnji dan uoči Božića, dana Hristovog rođenja, veoma je važan nama Srbima. Radujemo se da nismo odbačeni, da smo tu i sve ovo čovjeku vraća osjećaje i sjećanja na one nekadašnje dane – kazao nam je Goraždanin Dragiša Tanasković.

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, predvođeni parohom goraždanskim Markom Markovićem, vjernici su se pomolili za mir u svijetu, među svim ljudima.

- Hvala Bogu da smo se nakon toliko godina sabrali ovdje na ovaj blagoslovljeni dan, da se pomolimo Gospodu Bogu za zdravlje svoje, za zdravlje svojih bližnjih. Neka Gospod Bog usliši naše molitve, ovome našem divnom gradu daruje napredak i svoj blagoslov, da napredujemo, mirno i složno živimo u njemu. Da mir kojeg su anđeli Božji poželjeli prilikom Hristovog rođenja useli se u svaku porodicu, svaku kuću – kazao je paroh Marković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.