NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: Šta su dogovorili Nikšić i Dodik

Lider SNSD-a predložio kandidata iz reda ostalih, koji je prihvatljiv strankama u Sarajevu

Avaz.ba

7.1.2023

Naslovnica dvobroja "Dnevnog avaza". Avaz

U dvobroju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Šta su dogovorili Nikšić i Dodik.

Igra Ogreševića i Efendića je prozirna - fotelje su im ipak važnije od države. Pročitajte zašto su manjinski partneri odlučili da naruše odnose unutar stranaka "osmorke"?

Milorad Dodik je odustao od Denisa Šulića kao kandidata za bošnjačkog ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH u Vijeću ministara. Ko će biti novi prijedlog SNSD-a?

Komentar pod nazivom "Pravi odgovor" napisao je Alen Bajramović. Dok čekamo da svako u ovoj zemlji počne raditi svoj posao, ignoriranje je možda najbolji odgovor na paradu vlasti u RS.

"Avaz" saznaje da će Krizni štab Ministastva zdravstva FBiH održati sjednicu u utorak. Hoće li se BiH pridružiti zemljama koje uvode restriktivne mjere za putnike iz Kine koju je zahvatio novi talas koronavirusa?

Povodom Božića smo razgovarali sa Duškom Kojićem, mostarskim pahorom. On je za "Avaz" govorio i o Sabornoj crkvi Svete Trojice koja se nedavno našla na meti vandala.

Gračanlije obnavljaju Pravoslavnu crkvu. Postavljena je nova fasada, a krov više ne prokišnjava.

Posjetili smo mještane sarajevskog naselja Faletići. Njima do deset puta u toku dana nestane struje i primorani su u 2023. godini da kroiste svijeće kao u ratu. 

Istražili smo koji su to automobili najzanimljiviji lopovima i koje najčešće obiajju i pokušavaju ukrasti. 

Iz Srebrenice donosimo priču o porodici Orašanin koja više od 40 godina živi od stočarstva, Naši sagovornici su Nada i Rašo koji i u sedmoj deceniji ne odustaju od rada na svom imanju.

Otkrivamo i koje namirnice trebate izbjegavati kako bi ostali zdravi.

Fudbaleri kojima na ljeto ističu ugovorne obaveze imaju pravo pregovarati s drugim klubovima. Saznajte ko su najskuplji "Zmajevi" koji mogu promijeniti klub.

Poklanjamo vam i prilog "Panorama" sa mnoštvom zanimljivih tema. Otkrijte ko su bosanske ljepotice u služni dobra. Za naš list je govorio i prof. dr. Elmir Sadiković koji smatra da je antizapadna retorika DF-a i SDA štetna za državu. 

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.