SAOPĆENJE

Ambasada Rusije u BiH o odlikovanju Putina: Jedva smo čuli slabo pištanje iz Ureda visokog predstavnika

Ured Visokog predstavnika bavi se svačijim poslom osim striktnog poštovanja svog direktnog mandata, a koji proizlazi iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, navode

Igor Kalabuhov. Dejan Rakita/PIXSELL

S. S.

9.1.2023

Iz Ambasade Rusije u BiH su se oglasili na kritike OHR-a ka Miloradu Dodiku zbog odluke da se odlikuje predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Među različitim komentarima na odluku o odlikovanju Predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina Ordenom RS na ogrlici jedva smo čuli slabo pištanje iz Ureda visokog predstavnika. Njegova takozvana reakcija samo potvrđuje tu činjenicu, da je Ured Visokog predstavnika postao apsolutno nekompetentan, impotentan te irelevantan.

Ured Visokog predstavnika bavi se svačijim poslom osim striktnog poštovanja svog direktnog mandata, a koji proizlazi iz Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Posebno patetično zvuče od strane Ureda njegove pouke u sferi morala. Neizmjerno bi dalo doprinos moralu kad bi se zatvorio u najskorije vrijeme i na takav način bi oslobodio Bosnu i Hercegovinu zagušljivih kandža vanjskog protektorata - naveli su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.