"SRAM VAS BILO"

Reakcija Majki Srebrenice: Nikad veće poniženje za žrtve najvećih zločina poslije Drugog svjetskog rata

Upravo je to uradio O kanal i oslobođenje omogućavajući promociju Borisa Malagurskog, navode u saopćenju

Majke Srebrenice: Koje nepoštivanje ljudskog dostojanstva. Facebook

E. Ć.

11.1.2023

Sram vas bilo, nikad veće poniženje, naveli su u zajedničkom saopćenju Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" nakon što je O kanal ugostio kontroverznog reditelja Borisa Malagurskog.

- Dan nakon parade srama u Istočnom Sarajevu u centru Sarajeva O kanal i oslobođenje ugošćuju reditelja filma Borisa Malugorskog i promovišu Republiku srpsku i njenu borbu za oslobođenje.

Koje poniženje za žrtve najvećih zločina poslije Drugog svjetskog rata, koja sramota, koje nepoštivanje ljudskog dostojanstva. Sram vas bilo.

Deoborah Lipštad, profesorica moderne jevrejske historije i sudija Holokausta kaže: 

- Negatori holokausta – genocida ne mogu ništa dokazati u vezi sa dokazanim činjenicama da se holokaust - genocid desio, kao zločin protiv čovječnosti,  ali negatori žele da ostvare legitimitet ravnoprvanog sagovornika da tako umanjuju ili relativiziraju zločin holokausta - genocida te da šire lažne priče kako bi oduzeli žrtvama pravo na istinu i pravdu.

Upravo je to uradio O kanal i oslobođenje omogućavajući promociju Borisa Malagurskog - poručeno je u zajedničkom saopćenju Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Udruženja pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.