U KOST

Profesor Enver Kazaz odgovara Novaliću: Fadil nepogoda

Ako kritički progovorite o Novaliću, to je udar na Bosnu i Bošnjake, na sami temelj države u kojoj je Novalić na sudu, baš zbog respiratora, kaže profesor Kazaz

Kazaz odgovorio Novaliću: Falsificira društvenu stvarnost, stvara obmane i na koncu ljubi svoju sliku. Avaz

Piše: E. T.

11.1.2023

Nakon što je profesor Enver Kazaz u razgovoru za "Avaz" dijagnosticiriao nerad Vlade Fadila Novalića (SDA) i ukazao na opasnost koja se krije u činjenici da će, ako se stranke Osmorke uskoro ne dogovore o formiranju nove funkcionalne vlasti u FBIH, mandat Novalića otičći u beskraj, uslijedio je odgovor crnolistaša preko Facebooka. 

- Lažni podaci koje ispaljuje Novalić svakodnevno zapravo samo prikrivaju rugobnu stvarnost iz koje ljudi autobusima odlaze iz BiH, naročito FBiH - rekao je, između ostalog, profesor Kazaz za naš portal. 


Nije koza već je rog

Sada je profesor Kazaz odgovorio Novaliću na njegove pisanije po Facebooku.

- Na svom zvaničnom Facebook profilu na kojem se predstavllja kao vladin dužnosnik, prozvao me Fadil Novalić, najveća nepogoda koja je zadesila Federaciju BiH u zadnjih devet godina. Zbog toga što sam u izjavi za "Avaz" zastupao tezu da što prije treba formirati federalnu vlast, kako vlada Fadila Novalića ne bi ušla u drugi tehnički mandat, premijer reagira tvrdnjom da u našem ustavu nema tehničkog mandata. Nije koza već je rog. Voli to tako Novalić: izvrtati činjenice kako bi stvorio lažnu sliku stvarnosti. Da ne kažem to oštrije: prekrajati stvarnost, falsificirati je, učiniti nevidljivom njenu istinu i stvoriti sliku o sebi kao najboljem premijeru ikad.


Tako i nastaju njegove provale o tome kako npr. ulje nije poskupjelo, već ga možete kupovati manje, kako radnici nisu otpušteni s posla nego je smanjen broj zaspolenih, kako smo dobili respiratore na koje se mogu priključiti dva pacijenta istovremeno, respiratore koje je nabavila poljprivredna firma njegovog jarana, pa se na njih ne može u intenzivnoj njezi priključiti ni jedan pacijent.

Voli Novalić tu sliku svoju o sebi, pa se u postu na Facebook profilu predstvalja i kao patriota. Krivi su mu Enver Kazaz i čak i američki amabasdaor, jer obojica kritikom njgeove vlade prikrivaju Dodikove poteze. Ja proslavu 9. januara, a američki ambasador donošenje Zakona o nepokretnoj imovinu u RS.


Ko o čemu, esdeaovac o patriotizmu

Ko o čemu, esdeaovac o patriotizmu. Ako kritički progovorite o Novaliću, to je udar na Bosnu i Bošnjake, na sami temelj države u kojoj je Novalić na sudu, baš zbog respiratora, skupa sa svojom ministricom Jelkom Miličević. U pristojnim državama kad se protiv dužnosnika na vlasti potvrdi krivična prijava, on podnosi ostavku. Novalić namjesto toga petlja, falsificira društvenu stvarnost, stvara obmane i na koncu ljubi svoju sliku.

Ne pada mi na pamet braniti se od Novalićevih optužbi za patriotsku izdaju. Smatram to besmislenim. Ali, svajetujem premijeru Federacije BiH da dobro počisti svoju kancelariju, jer eto Osmorke. Kuca na vrata, a iza nje dolaze i kontrole. Veselim se provalama Fadila Novalića koje će se tada otkriti - napisao je Kazaz.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.