OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Uhapšeni u akciji "Dar": Dva sarajevska policajca osuđena na zatvorsku kaznu

Terete se da su tokom obavljanja zadataka, prilikom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj zahtijevali i primili, između ostalog, novac

Općinski sud u Sarajevu. Avaz

H. J. I.

11.1.2023

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim policijske službenika Jedinice za saobraćaj MUP-a KS Radenka Palangetića zbog krivičnih djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i primanje dara i drugih oblika koristi i Adisa Arnauta zbog krivičnog djela primanje dara ili drugih oblika koristi.

Palangetić je prvostepenom presudom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i pet mjeseci, dok je Arnaut osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine i jedan mjesec. Istovremeno, zabranjeno im je i obavljanje posla policijskih službenika u trajanju od pet godina od pravosnažnosti presude.

Terete se da su tokom obavljanja zadataka, a u zavisnosti od patrolnog sastava od juna do polovine avgusta 2020. godine prilikom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj zahtijevali i primili, između ostalog, novac kako ih ne bi uopće sankcionirali ili bi im izdali prekršajni nalog s blažim kaznama, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.