AFERA "RESPIRATORI"

Video iz sudnice / Pročitani zapisnici: Kako se Novalić branio kada su ga ispitivali tužioci

Na današnjem ročištu bilo je riječi i o Viber prepiskama, gdje je Novalić govorio da on ne briše poruke, nego mijenja mobitel svaki mjesec zbog ranijih iskustava s "industrijskom špijunažom"

Piše: S. Spahić

11.1.2023

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje premijeru Federacije sa američke crne liste Fadilu Novaliću za nabavku 100 spornih kineskih respiratora u vrijednosti u vrijednosti od 10,5 miliona KM.

Osim crnolistaša Fadila Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić i ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević.

Danas su tužioci iščitavali zapisnike Tužilaštva o ispitivanju tada osumnjičenih, a sada optuženih, koji se tiču izjava koje su kontradiktorne dokazima i svjedočenjima osoba za vrijeme glavnog pretresa.

Tužioci su ukazali na različite izjave crnolistaša Fadila Novalića i Fikreta Hodžića o tome kada su se upoznali, ali o samom sadržaju njihove komunikacije te su ukazivali i na brojne druge nepravilnosti od strane svih optuženih.

Riječi je bilo i o Viber prepiskama, gdje je Novalić govorio da on ne briše poruke, nego mijenja mobitel svaki mjesec zbog ranijih iskustava s "industrijskom špijunažom".

Odbrana optuženih je rekla da nema ništa sporno u pročitanim iskazima.

Pogledajte video iz sudnice.

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.