LIDER NAŠE STRANKE

Forto: Arnaut nikada nije razmatran za šefa diplomatije, fokusirajmo se na bitno

Naša stranka je nebrojeno puta dokazala da su naši članovi sposobni i spremni staviti ličnu sujetu i lične interese po strani, izjavio je Forto

Forto: Ne podržavam samostalno pregovaranje o funkcijama bez znanja. naša stranka

A. O.

11.1.2023

Povodom medijskog istupa Damira Arnauta u kojem je istaknuo da je u jednom trenutku bio kandidat za ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine oglasio se Edin Forto, predsjednik Naše stranke.

- Gospodin Arnaut nikada nije bio kandidat Naše stranke za Vijeće ministara, pa se shodno tome Predsjedništvo Naše stranke nikada nije izjašnjavalo o ambicijama gospodina Arnauta. Jedino o čemu se Predsjedništvo Naše stranke izjašnjavalo je pozicija u Ministarstvu prometa i komunikacija u Vijeću ministara. Naša stranka je nebrojeno puta dokazala da su naši članovi sposobni i spremni staviti ličnu sujetu i lične interese po strani kada donosimo izuzetno važne, nerijetko teške, strateške odluke. Žao mi je kada, u rijetkim situacijama, to nije tako. Ne podržavam samostalno pregovaranje o funkcijama bez znanja i odluka organa stranke. Period pred nama je težak, zahtjeva odgovornost i izdizanje iznad ličnog. Fokusirajmo se na bitno - poručio je Forto.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.