GRADONAČELNICA SARAJEVA

Karić poručila Malagurskom: Jedini pobjednik zauvijek će biti istina

Gospodine Malagurski, Sarajevo bira da na uvrede, laži i negiranje genocida ne šuti, poručila je Karić

Karić: Nikada u prijestolnici jedine nam domovine nećemo dozvoliti izjednačavanje žrtava i zločinaca. FACEBOOK

A. O.

11.1.2023

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas se oglasila povodom premijere filma Borisa Malagurskog.

- Samo dva dana nakon neustavnog obilježavanja 9. januara u Istočnom Sarajevu, večeras se na istom mjestu organizuje premijera filma Borisa Malagurskog o RS. Na istu sam, uz provokaciju od strane autora, javno pozvana "da sjedim u prvom redu" - poručila je Karić. 

Dodaje da je degutantna i nadasve uvredljiva informacija da je Malagurski nakon svega dobio medijski prostor na jednoj od sarajevskih televizija, koji je nazvao "malom premijerom na Bistriku za odabranu publiku u Sarajevu".

Objava Benjamine Karić. PRINTSCREEN

- Gospodine Malagurski, Sarajevo bira da na uvrede, laži i negiranje genocida ne šuti! Nikada u prijestolnici jedine nam domovine nećemo dozvoliti izjednačavanje žrtava i zločinaca i zajedno ćemo biti glasniji od onih koji to uzaludno pokušavaju. U ime svih Sarajki i Sarajlija vam poručujem da se mi nastavljamo braniti međunarodnim presudama i hrabrošću po kojoj su ovaj grad, ova zemlja i svi njeni građani kroz cijelu svoju historiju prepoznatljivi. Zapamtite, jedini pobjednik zauvijek će biti istina - napisala je gradonačenica na društvenim mrežama - poručila je Karić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.