KAKAV BEZOBRAZLUK

"Madam" nije imala mjeru: "Inspektorica Ajla Čeljo uđe u prodavnicu, nakupi pune kese odjeće i ništa ne plati"

Kako je navelo Kantonalno Tužilaštvo KS, osumnjičenu Čeljo su lišili slobode pripadnici SIPA-e, nakon što je od vlasnika jedne biohemijske laboratorije u Sarajevu prethodno tražila novac

Ajla Čeljo: Osumnjičena je uhapšena s označenim novčanicama. Avaz

Piše: E. Trako

12.1.2023

Uhapšena inspektorica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Ajla Čeljo, koju Tužilaštvo KS tereti za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, na više načina je zloupotrebljavala svoju funkciju odnosno posao inspektora. 

Kako je navelo Kantonalno Tužilaštvo KS, osumnjičenu Čeljo su lišili slobode pripadnici SIPA-e, nakon što je od vlasnika jedne biohemijske laboratorije u Sarajevu prethodno tražila novac, koji je prilikom simuliranog davanja potkupnine i primila u iznosu od 1.000 KM.


Radnice strepile od inspektorice

Osumnjičena je uhapšena s označenim novčanicama. Inače, traženje mita prijavio je vlasnik laboratorije od kojeg je osumnjičena inspektorica tražila novac, nakon obavljenog inspekcijskog nadzora, a kako mu ne bi izdala prekršajni nalog sa novčanom kaznom.

Kako je portal "Avaza" ranije objavio, inspektorica Čeljo je vršila i prvi nadzor u Osnovnoj školi "Grbavica 1" a u vezi sa skandaloznom odlukom da se Samir Alihodžić, presuđeni pedofil, vrati na posao. Nakon što je izvršila nadzor prokomentirala je "sve je ok" te sačinila zapisnik.

Nakon što je inspektorica uhapšena, redakciji "Avaza" obratilo se više "žrtava" njenog nesavjesnog rada i brutalnog reketa. Javio nam se i vlasnik jednog butika iz Sarajeva.

- Znala je doći, naše radnice su uvijek strepile od nje. Uđe u radnju, nakupi pune kese odjeće, nije to ni jeftino vjerujte i samo izađe. Uvijek je potencirala radnicima da je ona inspektorica i da može uvijek doći i napisati kaznu - kaže naš sagovornik.

Hoće li biti pritvorena

Ovo je, kako sada stvari stoje, samo vrh ledenog brijega. Tužilaštvo Kantona Sarajevo, još uvijek nije zatražilo određivanje pritvora za uhapšenu inspektoricu koja se nalazi u njihovim prostorijama. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.