NEKOLIKO TAČAKA

Treća radna sjednica Skupštine KS zakazana za 27. januar

Nacrt Zakona o sportu KS je jedna od tačaka uvrštena u dnevni red ove sjednice Skupštine KS

Sa ranije Skupštine Kantona Sarajevo. FENA

Piše: E. A.

12.1.2023

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo zakazao je za petak, 27. januar, treću radnu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će po skraćenom postupku biti razmatrani prijedlozi Zakona o izmjenama Zakona o šumama KS i Zakona o izmjeni Zakona o pružanju besplatne pravne pomoći.

U okviru dnevnog reda naći će se i prijedlozi Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o turizmu, Zakona o komunalnoj policiji KS, te Prijedlog Zakona o uvjetima koje treba ispunjavati Kantonalna bolnica.

Nacrt Zakona o sportu KS je također uvršten u dnevni red ove sjednice Skupštine KS.

Pred zastupnicima će se naći i Odluka o proglašenju temeljnih udruženja kulture naroda Bosne i Hercegovine od posebnog interesa za Kanton Sarajevo, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Ugovora o poklonu između HOPE AND HOMES FOR CHILDREN Engleska i Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, kojim HOPE AND HOMES FOR CHILDREN Engleska poklanja nekretninu upisanu u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Sarajevu u naravi stambena zgrada površine 95 m2 i dvorište 215 m2 ukupne površine 310 m2.

Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za projekt „Tramvajska pruga Ilidža – Hrasnica, kao i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove "Centar za napredne tehnologije u Sarajevu" takođe će se na istoj sjednici naći pred zastupnicima Skupštine KS.

Prije upoznavanja sa redovnim informativnim materijalima, zastupnici će se izjašnjavati i o Nacrtu privremene odluke o zaštiti izvorišta vode za piće “Sarajevsko polje”, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Prema Poslovniku Skupštine KS, ovaj dnevni red može biti dopunjen dodatnim tačkama, i to najkasnije četiri dana prije održavanja sjednice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.