AVAZ SAZNAJE

Postignut dogovor o raspodjeli 36 pozicija, Osmorci pripalo 12, dobit će direktora OSA-e i DKPTBiH, kome pripada UIO BiH

Avaz" saznaje da je postignut dogovor u omjeru 12 - 12 - 12. To znači da će Osmorka, tačnije bošnjački korpus dobiti jednu poziciju više.

SNSD-e bio korektan u pregovorima. Fena

Piše: M. Aš.

12.1.2023

Sastanak koalicionih partnera na državnom nivou održan je danas u Istočnom Sarajevu, a prisustvovali su predsjednici stranaka i budući ministri u Vijeću ministara.

Tema sastanka, između ostalog, bila su rješenja koja se odnose na direktorske pozicije, o čemu je “Avaz” ranije pisao. HDZ je insistirao da se sve imenuje u paketu. Upražnjeno je, kako nam je potvrđeno 36 pozicija i dogovorena je već raspodjela svih.

"Avaz" saznaje da je postignut dogovor u omjeru 12 -  12  - 12. To znači da će Osmorka, tačnije bošnjački korpus dobiti jednu poziciju više. Ranije je, SDA, tačnije 2018.godine dogovorila raspodjelu pozicija u omjeru 11-11-14. Tada je S komponenta imala najviše pozicija - 14. Sada je to vraćeno.

Prema informacijama "Avaza", već je dogovoreno 99 posto pozicija. Ostali su još mali detalji. Osmorka će dobiti, kako smo pisali OSA-u i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, te određene zamjeničke policijske pozicije i direktore brojnih drugih agencija.

Osmorka će dobiti i Reformu javne uprave. SNSD-e je u pregovorima, kako nam je rečeno, bio vrlo korektan.

Za sada je jedino nedoumica ko će dobiti Upravu za indirektno oporezivanje. Ovu poziciju želi SNSD-e.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.