POSTIGNUT DOGOVOR

"Avaz" otkriva: Osmorka dobila Centralnu banku, evo koje još pozicije i direktorska mjesta

Saznajemo da je Osmorci pripala i Direkcija za evropske integracije, ali i Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka

Sa jednog od sastanka Osmorke. Avaz

Miralem  Aščić

13.1.2023

Sastanak koalicionih partnera na državnom nivou održan je jučer  u Istočnom Sarajevu, a prisustvovali su predsjednici stranaka i budući ministri u Vijeću ministara.

Avaz pisao

Tema sastanka, između ostalog, bila su rješenja koja se odnose na direktorske pozicije, o čemu je “Avaz” ranije pisao. 

Upražnjeno je, kako nam je potvrđeno 36 pozicija i dogovorena je već raspodjela svih.

Kako je "Avaz" jučer objavio postignut je dogovor u omjeru 12 - 12 - 12. To znači da će Osmorka, tačnije bošnjački korpus dobiti jednu poziciju više. Ranije je, SDA, tačnije 2018.godine dogovorila raspodjelu pozicija u omjeru 11-11-14. Tada je S komponenta imala najviše pozicija - 14. Sada je to vraćeno.

Osim OSA-e, koja je pripala Osmorci i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBIH), Osmorka je dobila i Centralnu banku BiH, što je ključno u pregovorima i raspodjeli pozicija.

Saznajemo da je Osmorci pripala i Direkcija za evropske integracije, ali i Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA).

Još pregovora

Dogovoreno je da Osmorka imenuje i direktora za Reformu javne uprave, ali i direktora  Centra za uklanjanje mina BiH -BH MAC.

Još uvijek se pregovora oko Uprave za indirektno oporezivanje, Agencije za državnu službu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.