DELEGAT NAŠE STRANKE

Handžić: Najelegantnije rješenje bi bila intervencija Šmita, mislim da se neće sutra izabrati delegati za Dom naroda

Ono što je prethodnih mjeseci o broju u Klubu Bošnjačkog naroda se dešavalo neće biti predmet sutrašnje konsituirajuće sjednice, kazao je Handžić

TV Sa

S. S. / TV SA

17.1.2023

Sutra se u Domu naroda Federacije BiH biraju predsjedavajući i zamjenika predsjedavajućeg Parlamenta Federacije, s tim da je kao posljednja tačka dnevnog reda izbor delegata u Dom naroda BiH, što se po mojoj procjeni sutra neće dogoditi, kazao je za TVSA Vibor Handžić, zastupnik u Skupštini KS i Domu naroda FBiH Naša stranka.

- Ono što je prethodnih mjeseci o broju u Klubu Bošnjačkog naroda se dešavalo i o čemu se govorilo, neće biti predmet sutrašnje konsituirajuće sjednice. Dnevnim redom nije planiran izbor ni predsjednika niti potpredsjednika Federacije BiH, tako da ćemo o tome znati nešto više kad se približi sjednica sa tim dnevnim redom - 

O izbornom zakonu i rješenjima visokog predstavnika u BiH, Handžić je naglasio da bi intervencija Šmita u ovom trenutku bila najelegantno rješenje.

- Ono što se činilo kao rješenje za deblokade u radu Federacije, čini se da su dodatno zakomplicirale uspostavu vlasti. Po meni bi bilo najelegantnije rješenje da visoki predstavnik nekako novim odredbama taj proces otkoči, ne samo za ovaj slučaj, nego i za sve buduće slučajeve - poručio je Handžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.