DVIJE OSOBE UHAPŠENE

Pogledajte šta je sve zaplijenila kakanjska policija

O svim poduzetim mjerama i radnjama upoznat je dežurni kantonalni tužilac.

MUP ZDK - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
S. S.

18.1.2023

Dana 17.01.2023.godine, u vremenu od 17,05 do 18,35 sati, u ulici Selima ef. Merdanovića, od strane policijskih službenika PS Kakanj, a na osnovu naredbe Općinskog Suda Kakanj, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koriste lica M.R. (1980.) te M.F. (1986.) i S.A. (1996.), svi iz Kaknja. 

Prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičena M.R., pronađena je staklena posuda sa 81 pakovanjem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Speed", posuda sa 11 pakovanja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Speed", digitalna precizna vaga, dok je u prostorijama koje zajedno koriste osumnjičeni M.F. i M.A., pronađeno 31 pakovanje zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Marihuana", jedno pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Marihuana", bruto mase 26,70 grama, jedno pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Speed" i drobilica za duhan sa tragovima zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Marihuana". 

Osumnjičene M.R. i S.A. su lišene slobode i zadržane u prostorijama za zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH (Proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), dok je za licem M.F. raspisana operativna potraga, obzirom da trenutno nije dostupan policijskim službenicima. 

O svim poduzetim mjerama i radnjama upoznat je dežurni kantonalni tužilac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.