UPUTILI DEMANT

Delegacija EU: Nije postavljena PVC stolarija, riječ je o ofarbanom drvetu, kada se fasada obnovi uklapat će se s zgradom

Planove su odobrile nadležne vlasti na nivou Federacije i kantona uz puno poštovanje jedinstvene kulturne baštine Sarajeva

N. Novaković

S. S.

18.1.2023

Delegacija Evropske unije se oglasila o navodima da su postavili PVC stolariju na zgradu "Vječne vatre", u koju bi se trebala premjestiti ova institucija. Oni su negirali da je riječ o PVC stolariji te su poručili da će se u potpunosti uklapati u renoviranu zgradu. 

- Ako ste zabrinuti za prozore nove zgrade "Evropske kuće" (treba da se otvori u proljeće 2023.), morat ćemo da vas razuvjerimo. Prozorski okviri su svježe ofarbano drvo (ne PVC) - istakli su iz Delegacije.

Kažu da nakon što se fasada zgrade u potpunosti obnovi, harmonično će se uklopiti sa zgradom kao i okolnim prekrasnim arhitektonskim blagom.

- Planove su odobrile nadležne vlasti na nivou Federacije i kantona uz puno poštovanje jedinstvene kulturne baštine Sarajeva. Nakon restauratorskih radova, "Evropska kuća" će biti atraktivan i živahan centar koji će obogatiti kulturni život prekrasnog Sarajeva i radujemo se što ćemo za nekoliko mjeseci dočekati naše prve goste - naveli su.

Tvit Delegacije EU u BiH. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.