NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: Ko će u zatvor zbog Sebije!?

Mnoge nelogičnosti i u vezi s magistarskim radom

Naslovnica dvobroja "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

21.1.2023

Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u vikend printanom izdanju donosi: Ko će u zatvor zbog Sebije!? Mnoge nelogičnosti i u vezi s magistarskim radom. Komisiju o magisteriju, čiji je bio član, formirao tadašnji dekan Medicine Nedžad Mulabegović. Na četiri mjesta morala je biti njena diploma magistra nauka, kazao je Škrijelj.

Komentar dana napisala je Larisa Sarajlić Ramović: Ko je kriv za Evroviziju?

Ko su SDA-ovi agenti za nasilje? Njihove aktivnosti u proteklom periodu pokazna su vježba za bh. javnost, međunarodnu zajednicu i političke oponente da SDA na raspolaganju ima sile haosa i sukoba.

Vlasnik franšize „McDonald's Ihtijarević 12 godina krao vodu od ’Avaza’. Iz saopćenja ViK-a vidljivo da Ihtijarević nije krao vodu od KJKP “Vodovod i kanalizacija”, već je to činio na štetu pravnog lica “Avaz” d.o.o.

llija Cvitanović o formiranju vlasti u FBiH: Država BiH ispredstranačkih interesa. Ključna je stabilnost u odnosima između hrvatskih i bošnjačkih političkih predstavnika, istakao je predsjednik HDZ-a 1990.

SIPA završila provjeru i kandidata osmorke: Sve spremno za novu vladu.

Hoće li Njemačka odobriti slanje moćnih tenkova Leopard Ukrajini? Tenkovi za Ukrajinu su tenkovi za slobodu, rekao je ukrajinski ministar odbrane Jurij Sak za BBC.

Ulazak Hrvatske u Šengen napravio izazov bh. prijevoznicima: Šta će vozači kada ’ispucaju’ 90 dana?! Ograničeno vrijeme boravka bh. državljana u Evropskoj uniji. Ukoliko im se ne omogući poseban tretman, već primjetan nedostatak profesionalaca mogao bi biti veći.

Udruženje “Svjetlost Drine” mjesto spasa za ratne veterane: PTSP-ovci pokušavaju živjeti normalno. Doživjeli smo mi svašta, pogibija, rušenja, paljenja, smrtnih opasnosti i to čovjek prerađuje u sebi i najčešće mu dođe u snovima, kazao je Dacić.

Vlada KS najavila korekcije plaća, sindikati nezadovoljni: Povećanje od pet posto nije dovoljno ni za kesu namirnica. Koliko je to povećanje policijskom službeniku, a koliko ministrima i premijeru?

Počelo suđenje maloljetnicima: Nanu udavile unuka i njena prijateljica. Postupak se vodi protiv djevojčica i 16-godišnjaka, koji se tereti za pomaganje. Ubistvu prethodila svađa sa staricom.

Potpisan sporazum o akademskoj, naučnoj i poslovnoj saradnji: Gdje će studenti raditi praksu? Značajan je to iskorak, bitan ne samo za naše studente biomedicinskih i zdravstvenih i nekih drugih naučnih oblasti, jer naši studenti tamo stječu značajna znanja i vještine, kaže Hadžigrahić.

Nedim Buza debituje za sarajevske „Studenate“ u Mostaru: Hoće li Bosna nastaviti pobjedonosni pohod?

Pročitajte ekskluzivni razgovor sa Tomislavom Brkićem, nakon plasmana u 3. kolo Australijan Opena: Ljubušak tvrdi: Možemo se nositi s najboljima.

Koji su uzroci promjenjive forme bh. centra? Šta se događa s Jusufom Nurkićem?

Nikola Prce o Svjetskom rukometnom prvenstvu: Danska i Švedska glavni kandidati za zlato.

U vikend broju donosimo i revijalni prilog "Panorama".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.