FILIP U SUKOBU S MURSELOM

SDA trabanti novu zavjeru protiv Bošnjaka otkrili u partneru Izetbegovića i Novalića

,Pored poslovanja u Mostaru i dobrih odnosa s rukovodstvom HDZ-,a Amir Gross kabiri istovremeno ima i dobre odnose i sa SDA

Kabiri sa SDA-ovim premijerom Fadilom Novalićem. Facebook

Danijal Hadzovic

22.1.2023

Amerika, Britanija, Evropska unija, visoki predstavnik, strane ambasade i, naravno, jevrejsko-izraelski lobi, ujedinili su se da politički, a nije isključeno i fizički, unište Bošnjake. Kako? Jednostavno – tako što će izbaciti SDA iz vlasti.

Neki laik bi na to mogao dodati da će Bošnjaci i dalje biti u vlasti, i to čak kroz osam većinski svojih stranaka. No, nemojte da vas to navede na krivi trag. SDA-ovi botovski i medijski trabanti već će vas uvjeriti da su oni svi redom (osim kada ih se kumi da sa SDA idu u vlast) izdajnici i sluge stranih centara moći, novi Fikreti Abdići, zajedno sa svih svojih 350.000 izdajnica. Svi, osim SDA i njihovih sluga iz DF-a.



Filip se opet nije usaglasio s Murselom. Screenshot

Bjelosvjetska zavjera

U strahu su velike oči, pa tako SDA u straju od gubitka vlasti, resursa i kontrole nad sigurnosno-obavještajno-pravosudnim aparatom svuda oko sebe vidi bjelosvjetsku zavjeru.

U svom posljednjem izljevu histerije, nebuloza, teorija zavjere i šovinizma, na stranicama turskog političkog magazina na bosanskom jeziku, autori Filip i Mursel Begović su otkrili najnoviju zavjeru protiv Bošnjaka – onu izraelsku.

Logika je tako bliska svakom islamističkom poludebilu – Izrael je u sukobu s Palestincima + Palestinci su muslimani + Bošnjaci su muslimani = Jevreji su u sukobu i s Bošnjacima.

Personifikacija te velike jevrejsko-izraelske zavjere jeste Amir Gross Kabiri, direktor Abraham Groupa koja djeluje i u Bosni i Hercegovini. Radi se o kompaniji koja je preuzela mostarski Aluminij te investirala novac i u HŠK Zrinjski.

Filip i Mursel, imigranti iz Zagreba, u svom paranoičnom osvrtu zaključuju kako je cilj Kabirija Hrvate u BiH riješiti „muslimanskog ropstva“ kroz finansiranje Dragana Čovića.

A kako će se riješiti tog „ropstva“? Pa kroz izbacivanje SDA iz vlasti. Jer vlast bez SDA znači maltene nestanak Bošnjaka, kako smo već objasnili na početku teksta. Jedino još ostaje nejasno kako tačno Kabiri učestvuje u svemu tome, osim što je autor zaključio da su plakati Izraelske privredne komore u Sarajevu „bilježenje teritorije“ (bilježene teritorije za šta? Izraelsku okupaciju?).



Jasmina Izetbegović: Prijateljica Kabirija. Instagram Screenshot


Poslovni s dinastijom

Jedini je problem što se prije pisanja teksta purger Filip i Mursel nisu konsultirali sa svojim političkim nalgodavcima.

Naime, pored poslovanja u Mostaru i dobrih odnosa s rukovodstvom HDZ-,a Amir Gross kabiri istovremeno ima i dobre odnose i sa najvišim funkcionerima SDA ili članovima njihovih porodica. Tako je SDA-ov premijer Federacije Fadil Novalić s oduševljenjem dočekao Kabirija kada je odlučio uspostaviti saradnju s mostarskim Aluminijem.

Nije dakako na tome završilo, pa je Kabiri sa svojom Abraham grupom bio i jedan od glavnih sponzora prošlogodišnjeg Sarajevo film festrivala koji vodi šura Bakira Izetbegovića.

Ni tu ne prestaju veze familije s Kabirijem. Naime, Kabiri direktnu poslovnu saradnju ima i s kćerkom dinastije, Jasminom Izetbegović čija PR agecija posluje s Abraham grupom. Navodno je upravo preko njene agencije Abraham grupa zakupila Bilboarde u Sarajevu kojima poziva na ekonomsku saradnju BiH i Izraela.

Da Jasmina Izetbegović očito dobro poznaje Kabirija, vidi se i po njegovim objavama na Instagramu, koje mu Izetbegovićka junior redovno lajka. Dakle, ako Filip i Mursel u poslovanju Kabirija u BiH prepoznaju zavjeru protiv Bošnjaka koja preko Čovića vodi do osmorke, šta bi onda tek trebala da predstavlja ova direktna saradnja članova porodice s dotičnim?

Očito da je između Filipa i Mursela nastao negdje šum u komunikaciji, pa su suviše neoprezno izletjeli sa svojim teorijama zavjera.

I gle čuda, „analiza“ im je ubrzo uklonjena s naslovnice Stava. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.