VREMENSKA PROGNOZA

Snijeg pada i danas, u pojedinim dijelovima BiH intenzivnije padavine

Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3 stepena

I danas snijeg u BiH. Avaz

E. Ć.

23.1.2023

U Bosni i Hercegovini danas oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom i snijegom u Bosni. 

U nizinama sa slabom kišom, koja se može lediti u dodiru sa tlom. U Hercegovini slaba kiša. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim podrčjima.

Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.


Prognoza za ponedjeljak, utorak i srijedu. FHMZ

Za utorak se u Bosni najavljuje oblačno vrijeme, ponegdje sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može pasti i malo kiše. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U srijedu u Bosni se očekuje oblačno vrijeme ponegdje sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni.

Federalni hidrometeorološki zavod za četvrtak najavljuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.