PORTPAROL TUŽILAŠTVA

Arnautović o uhapšenim iz Službe za zapošljavanje TK: Favorizirali su neke firme

Radi se o bivšoj v.d direktorici Fatimi Budić i šefu odjeljenja općih i pravnih poslova Šemsudinu Hasanoviću

Admir Arnautović. Avaz

A. Bešić

23.1.2023

Po nalogu Tužilaštva TK i naredbi Kantonalnog suda Tuzla istražitelji SKP MUP-a TK obavili su pretrese u Službi za zapošljavanje TK, te na još dvije lokacije u privatnim objektima u Sapni i Srebreniku. 

Dvije odgovorne osobe iz Službe za zapošljavanje TK su lišene slobode. Radi se o bivšoj v.d direktorici Fatimi Budić i šefu odjeljenja općih i pravnih poslova Šemsudinu Hasanoviću.Nakon ispitivanja će biti odlučeno koje će se dalje mjere učiniti, naveo je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja i ovlašćenja a vezano za neregularnosti prilikom provedbe projekta sufinansiranja poslodavaca za zapošljavanje 200 osoba sa evidencije nezaposlenih pod nazivom „Posao za sve 2022.“ u ukupnoj vrijednosti od 1.200.000 KM koji je objavljen u avgustu 2022. godine.

- Same neregularnosti se odnose na izmijenjene liste firmi sa kojima su zaključeni ugovori u sufinansiranju, a što nije bilo u skladu sa uvjetima postavljenim u samom programu "Posao za sve 2022.", odnosno neke firme su favorizirane - rekao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.