ZIMSKI PROGRAM U BIH

TUI grupacija započela letove iz London Getvika za Sarajevo

Ova inovativna shema omogućava aviokompanijama i turoperaterima da vrše operacije svojom flotom aviona po konkurentnim cijenama

Međunarodni aerodrom Sarajevo - Avaz
Međunarodni aerodrom Sarajevo - Avaz
Međunarodni aerodrom Sarajevo - Avaz
Međunarodni aerodrom Sarajevo - Avaz
Međunarodni aerodrom Sarajevo - Avaz
A. O.

24.1.2023

TUI jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija, pokrenula je potpuno novi i prvi zimski program u Bosni i Hercegovini.

Uspostavljen je let iz London Getvika (Gatwicka) za Sarajevo što je ljubitelje skijanja, snowboarding-a i ostalih zimskih aktivnosti odmah navelo da slete u Sarajevo i uživaju u našim Olimpijskim ljepoticama.

Sedmični program

Sedmični program vodi Crystal Ski, najveći britanski ski tour operator, a uključuje Bjelašnicu i Jahorinu kao dva glavna ski centra u našoj zemlji.

Odluka TUI-a je rezultat uspješnih pregovora koje je aerodrom Sarajevo započeo sa navedenom aviokompanijom u maju tekuće godine na evropskom Routes-u u Bergenu, kao i inovativne sheme poticaja koju nudi Međunarodni aerodrom Sarajevo, a koja je razvijena 2022. godine u partnerstvu s USAID-ovim Projektom razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam).


Podijeljeni pokloni

Ova inovativna shema omogućava aviokompanijama i turoperaterima da vrše operacije svojom flotom aviona po konkurentnim cijenama, što Bosnu i Hercegovinu čini još privlačnijom, atraktivnijom i pristupačnijom evropskom destinacijom.

Turistima koji su stigli ovim letom, podijeljeni su prigodni pokloni domaćeg branda Lasta, zatim pokloni naših partnera Turističke zajednice Kantona Sarajevo te The Hub of Fine Arts, saopćili su iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.