INFORMACIJA ZA VOZAČE

Zbog snijega obustavljen saobraćaj za teretna vozila na ovom putu

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, navode iz BIHAMK-a

Vozači kamiona u problemima. Facebook

E. Ć.

25.1.2023

U nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu dok je na pojedinim dionicama u planinskim predjelima kolovoz mjestimično zasniježen. 

Zbog magle vidljivost je smanjena na putu Glamoč-Mlinište, kao i preko prevoja Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), navode iz BIHAMK-a.

- Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Jak vjetar fomira sniježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Bosansko Grahovo-Resanovci. 

Snijeg i led na kolovozu

Na putu Jablanica-Posušje zbog snijega i leda na kolovozu putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. 

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. 

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz.

Stanje na granicama

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf i Mostar-Stolac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo ne mogu saobraćati teretna vozila - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.