NAKON IMENOVANJA

Marfi i Krišto: Važno je osigurati djelotvornu i odgovornu upravu institucija BiH

Razgovarali su važnost ranog napretka u usvajanju reformi neophodnih za unapređenje integracije BiH u euroatlantske institucije

Majkl Marfi i Borjana Krišto. Twitter

H. J. I.

25.1.2023

Imenovanje ministara u Vijeću ministara BiH, njihovih zamjenika i zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto potvrđeno je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. 

Nakon sjednice, sa predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto sastanak je održao ambasador SAD u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy). 

- Sastao sam se i čestitao predsjedavajućoj Vijeća ministara Krišto danas nakon potvrde njenog imenovanja. Razgovarali smo o američkoj podršci naporima njene vlade da osigura efikasnu, djelotvornu i odgovornu upravu institucija BiH, o njenoj opredijeljenosti za postizanje kompromisa i izgradnju konsenzusa neophodnog da građanima BiH omogući demokratsku, prosperitetnu i sigurnu budućnost, te važnost ranog napretka u usvajanju reformi neophodnih za unapređenje integracije BiH u euroatlantske institucije - naveli su na Twitteru Ambasade SAD. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.