NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: Hrana skuplja do 50 posto!

Uporedili smo cijene 30 artikala u 2021. i 2022. godini. Istraživanje je pokazalo da je hrana u BiH skuplja i do 50 posto

Naslovnica dvobroja "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

28.1.2023

Obilježena je 30. godišnjica smrti Srđana Aleksića, mladića koji je nastradao u ratu pokušavajući zaštititi sugrađanina Alena Glavovića od napada pripadnika Vojske RS

U dvobroju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg lista u BiH, čitajte: Hrana skuplja do 50 posto!

Uporedili smo cijene 30 artikala u 2021. i 2022. godini. Istraživanje je pokazalo da je hrana u BiH skuplja i do 50 posto. Saznajte koliko tačno su poskupili određeni prehrambeni proizvodi.

Komentar je pisao Miralem Aščić pod nazivom „Prevaranti“.

U petak je klanjana dženaza Almiru Raščiću, a rijeka ljudi slila se na Gradsko mezarje Kolijevke u Goraždu kako bi se oprostila od njega. Raščića je, podjećamo, teško povrijeđen u napadu vatrenim oružjem 13. januara, a od posljedica zadobivenih povreda preminuo je deset dana kasnije. Prijatelji i porodica pozivaju nadležne organe da otkriju i procesuiraju počinioca gnusnog napada na nevinog čovjeka.

Obilježena je 30. godišnjica smrti Srđana Aleksića, mladića koji je nastradao u ratu pokušavajući zaštititi sugrađanina Alena Glavovića od napada pripadnika Vojske RS. Kako nam je Rade Aleksić rekao, svake godine mu je sve teže na taj dan jer mu život prolazi u tuzi, ali i ponosu. Poručio je da njegov „Srđo nije umro, živi u svakom čovjeku“.

Na stranama globusa vam donosimo sve aktualne i zanimljive vijesti iz regiona i svijeta.

Prema podacima Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), investitori iz Rusije tokom prošle godine registrirali su 17 poslovnih subjekata na području RS. Iako je ukupan broj investicija iz Rusije još relativno mali, činjenica da su u 2021. godini u RS poslovale samo dvije firme u vlasništvu ruskih ulagača pokazuje da se radi o rastućem trendu. Pročitajte šta ekonomski stručnjaci kažu o tome.

Sarajka s adresom u Parizu Aida Čopra odbranila je doktorat u oblasti romanistike i italijanistike na Univerzitetu Sorbone. Saznajte šta je rekla u razgovoru za „Avaz“.

Naslovnica dvobroja "Dnevnog avaza". Avaz

Voditeljica Džejla Korajlić u rubrici „Klub poznatih“ poručuje: „Zaustavila bih ratove“.

Sebija Izetbegović, zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, prvi put se obratila na sjednici održanoj u petak iako je u predizbornoj kampanji najavljivala da će „praviti šou“.

Nastavljeno je suđenje Amelu Jašareviću, optuženom za ubistvo Mehmeda Ramića. Svjedok Ajdin Tabaković zatražio je zaštitu od Suda, odnosno da svjedoči iz posebne prostorije, te da ga u Kantonalni sud u Sarajevu dovede sudska policija.

Velika nada Rome uskoro debitira za naš državni tim: Šta je Zlatan Ibrahimović rekao Benjaminu Tahiroviću.

Čitajte i o Džananu Musi, rođenom lideru, koji pomjera granice u dresu Real Madrida.

U redovnom prilogu dvobroja „Panorama“ donosimo vam mnoštvo zanimljiv tema, kao i ekskluzivni intervju s oskarovcem Tomom Henksom (Hanks).

U dvobroju pronađite i svoj primjerak specijalnog prilofa „Zima i skijanje“.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.