FRANCUSKA

Reuf i Amela Karabeg učestvovali na svjetskom kongresu plastičnih hirurga

Kongres se tradicionalno održava jednom godišnje u grandioznom Le Palais des Congres centru

Sa održane konferencije. Printscreen

H. J. I.

30.1.2023

U Parizu se od 26. do 28. januara ove godine održao 24. po redu IMCAS Internacionalni Master kongers.

Riječ je o najvećem svjetskom kongresu koji okuplja vrhunske doktore iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, dermatologije, procesa starenja i medicinske tehnologije.

Preko 10.000 učesnika

Kongers je baziran na najnovijim naučnim saznanjima iz pomenutih oblasti, a Bosnu i Hercegovinu na njemu su predstavljali doktor Reuf Karabeg i primarijus doktorica Amela Karabeg.

Kongres se tradicionalno održava jednom godišnje u grandioznom Le Palais des Congres centru.

Predavanja su održavana u 14 dvorana istovremeno uz prisusvo preko 10 hiljada registriranih učesnika.

- Predavanja iz oblasti prevencije, ali i tretmana znakova starosti neinvazivnim metodama, a posebno iz hirurških tehnika (face lift, blefaroplastika, regija vrata, nosa, grudi, liposukcije, abdominoplastika itd) bila su održana na vrhunskom nivou. Određene tehnike koje radimo ćemo modificirati, budući da svaka oblast medicine evolutivna,napreduje.

Najvažnije je razumjeti gdje se nalazite u stručnom i naučnom smislu (u ovom slučaju medicinske) oblasti kojom se bavite. Da potvrdite da nešto dobro radite, u skladu sa svjetskim trendovima. Možda važnije, da razumijete šta treba poboljšati, na koji način i gdje - rekao je doktor Karabega.

Zaustavljanje procesa starenja

Svoje oduševljenje nije krila ni specijalistkinja plastično rekonstruktivne i estetske hirurgije Amela Karabeg.

- Drago mi je vidjeti svjetsku estetsku medicinu koja nam na jednom mjestu donosi novu dimenziju, ideju i osvježenje u pristupu i tretmanu naših pacijenata. Granice zaustavljanja procesa starenja u kombinaciji hirurških i nehirurških tremana se pomiču svake godine tako da takve kombinovane pravilno primjenjene procedure daju najbolje rezultate - rekla je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.