PREDSJEDNIK NES-A

Ogrešević o nastavku formiranja vlasti: Nismo iznevjerili Osmorku

Prije dva mjeseca je dogovoreno da će Stranka za BiH imati kandidata i da ćemo ga podržati, rekao je Ogrešević

Ogrešević: Ne razumije "hajku". Armin Durgut / Pixsell

H. J. I. / N1

30.1.2023

Za utorak je zakazan sastanak Osmorke na kojem bi se trebao definisati daljnji nastavak formiranja vlasti na federalnom nivou. Uslijedit će nakon "pobune" zvaničnika SDP-a zbog neprolaska niti jednog njihovog kandidata u državni dom naroda. Šta nas očekuje kada je u pitanju formiranje vlasti na nivou Federacije BiH - pitali smo Nermina Ogreševića, predsjednika NES-a.

Ogrešević kako kaže, ne razumije "hajku" usmjerenu prema NES-u i Stranci za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).

- Neargumentirano ovih dana slušamo izjave prema NES-u i Stranci za BiH, u smislu da smo izdali ili iznevjerili dogovor. Moram reći da mi nismo imali dogovor o Domu naroda PSBiH. Prije dva mjeseca je dogovoreno da će Stranka za BiH imati kandidata i da ćemo ga podržati. Ništa više od toga nije bilo. Na neki način, možemo reći da su neki od partnera iznevjerili taj odgovor. Dogovora u drugom pravcu nije ni bilo, pa razmišljam otkud ovakva reakcija i zamjena teza, ali to ću ostaviti na tumačenje javnosti - izjavio je Ogrešević za N1.


NES, podcrtava on, nije promijenio stajalište da ostaju partneri unutar Osmorke za formiranje vlasti na federalnom nivou, pa će shodno tome i nastaviti daljnje dogovore. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.