GRADONAČELNIK ZENICE

Kasumović održao sastanak sa saradnicima: Razgovarano o izgradnji bazena

Trenutno postoji nekoliko opcija odnosno lokacija za izgradnju bazena, kazao je Kasumović

Sa današnjeg sastanka. Grad Zenica

A. O.

30.1.2023

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas sastanak sa svojim saradnicima, a na kojem se razgovaralo o najboljem rješenju lokaliteta za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena.

Podsjetimo, na održanoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH usvojen je amandman koji se odnosi na izgradnju zatvorenog bazena u Zenici, a kojim će se osigurati sredstva u iznosu od 4 miliona KM, kao i amandman kojim će se dodijeliti milion KM za izgradnju zgrade hitne pomoći Doma zdravlja Zenica.

Nekoliko opcija

- Trenutno postoji nekoliko opcija odnosno lokacija za izgradnju bazena. Obavio sam sastanak sa svojim saradnicima i Službom za urbanizam gdje smo razgovarali o konstruktivnim prijedlozima lokaliteta. U opciji je, prije svega, trenutni kompleks bazena u Crkvicama, odnosno prostor oko bazena. Ipak, želim prepustiti da stručnjaci odnonso urbanisti daju svoje mišljenje i prijedloge, a potom ćemo donijeti konačnu odluku. Zasigurno je kako smo odmah počeli sa aktivnostima, ne želimo gubiti vrijeme. Moji građani zaslužuju i moderan zatvoreni bazen i modernu hitnu pomoć. Ovo je prvi put da i Zenica dobiva sredstva sa viših nivoa koja joj pripadaju, iako su to moji građani još davno trebali dobiti - kaže gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Osigurati novac 

Ovom prilikom naglasio je kako će iz Budžeta Federacije BiH biti izdvojeno osam miliona za ovaj projekat, a da su sada osigurana četiri miliona.

Nakon sastanka u Velikoj sali Grada Zenica, urbanisti su posjetili lokalitet bazena u Crkvicama, sve s ciljem iznalaženja što kvalitetnijeg rješenja za lokaciju novog bazena. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.