OBRATIO SE IZ VAŠINGTONA

Bećirović: Američko-bosansko savezništvo je od izuzetnog značaja za BiH

Želim ojačati ostvarena prijateljstva, graditi nova gdje možemo i čuvati ponos i dostojanstvo naše domovine, poručio je član Predsjedništva BiH

Bećirović: Snažna poruka iz Vašingtona. Screenshot

E. Ć.

31.1.2023

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović obratio se građanima naše zemlje video porukom iz Vašingtona.

- Ovdje u Vašingtonu, ispred Kongresa SAD želim podsjetiti da sam ljudima prije izbora obećao da će prve dvije moje posjete biti u Vašingtonu i Briselu. 

Realizirao dato obećanje

To obećanje danas realiziram u cjelosti. Vašington i Brisel su dva najvažnija grada za našu zemlju u inozemstvu i ovom posjetom to konkretno i potvrđujem i naglašavam - istakao je Bećirović.

On je naveo da će u narednim danima imati brojne sastanke sa američkim zvaničnicima u Bijeloj kući, u Pentagonu i sa američkim senatorima i kongresmenima. 

Strateški ciljevi BiH

- Želim jačati američko-bosansko savezništvo i prijateljstvo. To savezništvo moramo produbiti i ojačati. To je od izuzetnog značaja za naše ljude i zemlju. 

Svom snagom ću raditi na ostvarivanju naših strateških ciljeva, a to su punopravno članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji.

Želim ojačati ostvarena prijateljstva, graditi nova gdje možemo i čuvati ponos i dostojanstvo naše domovine. Nastavit ću povlačiti poteze koji su dobri za našu zemlju, pa čak i onda kada nisu dobri za mene lično.

BiH je važnija od bilo kojeg pojedinca i stranke. Moramo prepoznati opasnosti koje su pred nama i odgovoriti hrabro i pametno, odlučno. Živjela Bosna i Hercegovina - poručio je Denis Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.