"AVAZ" NA LICU MJESTA

Počela prva sjednica Vijeća ministara u novom sazivu

Pravi tempo počinjemo od naredne sedmice, rekao je kratko Konaković uoči početka sjednice

Vijeće ministara - Avaz
Vijeće ministara - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

2.2.2023

Počela je prva sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u novom sazivu. 

Prije početka sjednice, novoizabrani ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković kratko se obratio novinarima.

- Danas nema previše tema. Pravi tempo počinjemo od naredne sedmice - rekao je kratko Konaković. 

Pred ministrima bi se trebali naći Prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za unutrašnju politiku kao i Prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za ekonomiju Vijeća ministara BiH.

Predstavnici BiH u međunarodnim finansijskim institucijama

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zaključka o imenovanju predstavnika BiH u međunarodnim finansijskim institucijama - Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondu i Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog zaključka o broju primjeraka i načinu dostave materijala u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH te Informacija o Rješenju upravnog inspektora kojim je Agenciji za državnu službu BiH naložena mjera.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je 25. januara potvrdio Odluku predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

Novi ministri

Podsjećamo, Elmedin Konaković je novi ministar vanjskih poslova, Zoran Tegeltija finansija i trezora, Staša Košarac vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, a Davor Bunoza ministar pravde.

Novi ministar komunikacija i prometa je Edin Forto, civilnih poslova Dubravka Bošnjak, sigurnosti Nenad Nešić, dok su ministar odbrane Zukan Helez, a ljudskih prava i izbjeglica Sevlid Hurtić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.