KONJIC

Akcija privukla pažnju prolaznika: Pogledajte kako se čisti Stara kamena ćuprija

U narednim danima bit će finalizirane sve planirane aktivnosti čišćenja nanosa drveća i rastinja uz Staru kamenu ćupriju

Čišćenje Stare kamene ćuprije od rastinja i stabala. Facebook

E. Ć.

2.2.2023

Članovi Gorske službe spašavanja “Prenj” Konjic su danas u saradnji sa JKP “Standard” uz podršku Grada Konjica počeli čišćenje kula Stare kamene ćuprije.

Koordinirana akcija GSS Prenj u saradnji sa JKP Standard. Facebook

Koordiniranom akcijom danas su članovi Gorske službe spašavanja “Prenj” Konjic u saradnji sa JKP “Standard” Konjic počeli aktivnosti čišćenja kula Stare kamene ćuprije od rastinja i stabala koje su u posljednje vrijeme donijele obilnije padavine i vodena bujica.

Aktivnosti koje je podržala Gradska uprava Konjic zahtijevale su višesatni angažman u kojima je učestvovala mlada ekipa Gorske službe spašavanja “Prenj”, koja je osposobljena za ovakve intervenencije. 

Današnja akcija koja je privukla pažnju prolaznika rezultirala je bezbjednijim protokom vode ispod kula ovog nacionalnog spomenika i naravno njegovom ljepšem izgledu. 

U narednim danima bit će finalizirane sve planirane aktivnosti čišćenja nanosa drveća i rastinja uz Staru kamenu ćupriju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.