ODRŽANA SJEDNICA

Potvrđeni rezultati i dodijeljeni mandati u Domu naroda PSBiH

Današnjim potvrđivanjem rezultata posrednih izbora za Dom naroda PS BiH iz Federacije BiH stekli su se uvjeti za zakazivanje konstituirajuće sjednice

Sa današnje sjednice CIK-a BiH. Printscreen

A. O.

3.2.2023

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na današnjoj 13. sjednici donijela je Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema potvrđenim rezultatima, mandati u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH se dodjeljuju kako slijedi:

Iz reda bošnjačkog naroda:

1. Džemal Smajić,

2. Dženan Đonlagić,

3. Kemal Ademović,

4. Safet Softić,

5. Šefik Džaferović.

Iz reda hrvatskog naroda:

1. Dragan Čović

2. Ilija Cvitanović,

3. Marina Pendeš,

4. Zdenko Ćosić,

5. Zlatko Miletić.

Podsjećamo, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je 16.01.2023. godine potvrdila rezultate posrednih izbora i dodjelila mandate u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz RS. U Dom naroda Pralamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske su izabrani Snježana Novaković Bursać, Želimir Nešković, Nikola Špirić,Sredoje Nović i Radovan Kovačević.

Današnjim potvrđivanjem rezultata posrednih izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH stekli su se uvjeti za zakazivanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlametarne skupštine BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.