SJEDIŠTE NATO-A

Delegacija Ministarstva odbrane BiH na sastanaku u Briselu

Finalizirani su projekti pomoći od strane NATO-а za izgradnju odbrambenih i sigurnosnih kapaciteta BiH

Predstavnici BiH u Briselu. MOBiH

A. K.

3.2.2023

Delegacija Ministarstva odbrane, Ministarstva sigurnosti i Misije Bosne i Hercegovine pri NATO-u učestvovala je na sastanku primalaca pomoći u izgradnji odbrambenih i sigurnosnih kapaciteta, koji je održan danas u sjedištu NATO-а u Briselu.

Pružili podršku

Tokom sastanka, finalizirani su projekti pomoći od strane NATO-а za izgradnju odbrambenih i sigurnosnih kapaciteta BiH. Predstavnici članica NATO-a, koji su učestvovali na sastanku, pružili su punu podršku paketu pomoći Bosni i Hercegovini kroz NATO-ovu inicijativu „Izgradnja odbrambenih kapaciteta“.

Planiran sastanak

Sredinom februara 2023. godine planiran je sastanak ministara odbrane država članica, na kojem se očekuje konačno usvajanje navedenog paketa.

Na sastanku su učestvovali pomoćnik ministra odbrane BiH za politiku i planove Dženan Redžo, pomoćnik ministra sigurnosti BiH za međunarodnu saradnju Samir Rizvo, šef Misije BiH pri NATO Mitar Kujundžić, šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO i vojni predstavnik BiH pri EU brigadir Edin Fako, te predstavnici NATO Štaba Sarajevo, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.