IZJAVA O MARKALAMA

Čampara poručio Dodiku: Nećemo dozvoliti negiranje zločina

Nećemo zbog njihovih porodica i nećemo zbog budućih generacija - napisao je Čampara na Facebooku

Avaz TV

Danijal  Hadzovic

5.2.2023

Ministar unutrašnjih poslova u Federaciji BiH Aljoša Čampara reagovao je na sramne izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o masakru na Markalama.

"Nećemo šutjeti"

Dodik je kazao da Srbi nisu krivi za masakr koji se dva puta desio na sarajevskoj tržnici Markale te je insinuirao da su zločin napravili Bošnjaci kako bi izazvali reakciju međunarodne zajednice.

Čampara, čija je stranka u koaliciji sa Dodikovom na državnom nivou, rekao je da "neće šutjeti na negiranje genocida i zločina".

- Nećemo šutjeti zbog svih žrtava palih u borbi za nezavisnu, demokratsku i suverenu BiH. Nećemo zbog njihovih porodica i nećemo zbog budućih generacija - napisao je on na Facebooku.

Komentar Aljoše Čampare. Facebook screenshot

Zajedno sa screenshotom Dodikove izjave napisao je kako time narušava mir i suživot među građanima BiH.

- Milorad Dodik nalazi se na funkciji predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS i nažalost svojim gnusnim i civilizacijski neprihvatljivim izjavama direktno narušava mir i suživot među građanima Bosne i Hercegovine. Sudski utvrđene činjenice, za razliku od izjava Milorada Dodika, najbolje govore o karakteru jednog od najstrašnijih zločina takozvane Vojske Republike Srpske – masakru na Markalama - napisao je Čampara.

Dodikovu izjavu su osudili mnogi na društvenoj mreži Twitter pozivajući Tužilaštvo BiH da reaguje zbog gnusnog negiranja zločina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.