NOVI GRADONAČELNIK

Protukandidati o pobjedi Lugavića u Tuzli: Izabrali su ga "uposlenici Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova"

S izlaznošću od 23 posto građani Tuzle ne mogu očekivati promjenu, poručio je Omer Berbić

Omer Berbić i Mirnes Ajanović. Avaz

H. J. I.

6.2.2023

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić pobijedio je na prijevremenim izborima sa osvojenih 11.055 glasova (47,38 posto). 

 Nezavisni kandidat Mirnes Ajanović osvojio je 7.223 glasova (30,95 posto), dok je Omer Berbić iz Naše stranke osvojio 4.163 glasova (17,84 posto). 

Berbić je čestitao Lugaviću na pobjedi. 


- Čestitam Zijadu Lugaviću na pobjedi i korektnoj kampanji, a ostalim protukandidatima na fer borbi. Nažalost, opet se ispostavilo da su zaposleni u gradskoj upravi, javnim preduzećima i javnim ustanovama odnijeli pobjedu u odnosu na sve ostale. Osim toga, osovina SDP-SDA se pokazala prejakom za prelomiti. S izlaznošću od 23 posto građani Tuzle ne mogu očekivati promjenu, razumijem i njih jer treba uzeti u obzir činjenicu da zadnjih 20 godina slušaju obećanja koja se ne ispunjavaju. Mi se borimo dalje za svaki pedalj naše Tuzle, radimo dalje na direktnim izborima u mjesnim zajednicama i depolitizaciji javnih ustanova kroz gradsko vijeće - kazao je Berbić. 

S druge strane, nezavisni kandidat Mirnes Ajanović odbio je čestitati Lugaviću. On je također rekao da su kandidata SDP-a izabrali "uposlenici Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova".


Prema podacima Gradske izborne komisije, u Tuzli je na prijevremene izbore izašlo 23,14 posto građana, odnosno njih 25.380. Kada je riječ o nepravilnostima, one su zabilježene u Kiseljaku, Gornja Tuzla i Mosnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.