POTVRDIO MINISTAR NEŠIĆ

BiH šalje spasioce i nudi pomoć za saniranje šteta od zemljotresa u Turskoj

Nešić je jutros izrazio saučešće i ministru unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejmanu Sojluu

Posljedice jakog zemljotresa u Turskoj. Anadolija

S. S.

6.2.2023

Bosna i Hercegovina, kao članica mehanizma civilne zaštite Europske unije (EU), spremna je da što hitnije uputi pomoć ugroženima od zemljotresa na području Turske, navedeno je u saopćenju Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolija.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, kao resorni ministar pokrenut će hitnu proceduru upućivanja, u ovom trenutku tima do 50 pripadnika sastava civilne zaštite sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

- Ovom prilikom, kao čovjek i kao ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine, upućujem iskreno saučešće predsjedniku Turske i njenim građanima povodom ovog stradanja. Također, upućujem i poruku da će Bosna i Hercegovina pružiti maksimalno moguću pomoć u saniranju štete koja je nastala ovom zaista teškom elementarnom nepogodom kako bi se građani ugroženih područja Turske što prije vratili normalnom životu - naglasio je Nešić.

Nešić je jutros izrazio saučešće i ministru unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejmanu Sojluu, te porodicama i narodu Republike Turske, povodom razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.