ZBOG NEPRAVILNOSTI

CIK donio odluku za otvaranje vreća sa dva biračka mjesta u Bihaću

O terminu pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata Gradska izborna komisija Bihać će obavijestiti akreditovane posmatrače

Sjednica CIK-a. CIK BiH

S. S.

6.2.2023

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na 14. sjednici donijela Naredbu za otvaranje vreća sa izbornim materijalom i brojanje glasačkih listića za dva biračka mjesta u Bihaću, a nakon što su jučer održani prijevremeni izbori za gradonačelnika Bihaća.

U cilјu pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata u osnovnoj izbornoj jedinici Bihać Centralna izborna komisija BiH je odobrila otvaranje vreća sa glasačkim materijalom i brojanje glasačkih listića na biračkim mjestima 003A016 i 003A037.

Gradska izborna komisija Bihać je 06.02.2023. godine, podnijela zahtjeve za otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje utvrđenih rezultata na navedena dva biračka mjesta, s obzirom da je nakon unosa i kontrole rezultata utvrđena nepravilnost jer broj glasačkih listića u glasačkim kutijama nije jednak ukupnom broju svih glasačkih listića.

O terminu pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata Gradska izborna komisija Bihać će obavijestiti akreditovane posmatrače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.