"HARAM VAM BILO"

Šehović nakon presude: Ovo je bila montirana farsa, sve se vrati kao bumerang

Dragi prijatelji, hvala vam neopisivo puno na podršci koju ste mi pružali sve ovo vrijeme od početka ove takozvane „Afere“

Muhamed Šehović: Montirana farsa. Printscreen

A. O.

10.2.2023

Muhamed Šehović danas je podijelio objavu na Facebooku u kojoj se zahvalio svojoj advokatici Nini Karačić-Brković nakon što je donesena oslobađajuća presuda u njegovu korist.

- Dragi prijatelji, hvala vam neopisivo puno na podršci koju ste mi pružali sve ovo vrijeme od početka ove takozvane „Afere“. Ali iskren da budem iznenadio sam se brojem poruka i poziva koji ste mi uputili jučer i danas. Hvala prije svega mojoj porodici koja je bila bezrezervno uz mene, kao i vama svima. Na kraju moram posebno izdvojiti moju advokaticu Nina Karačić-Brković i nemam dovoljno riječi kojim bih joj se zahvalio na poslu koji je uradila u proteklom periodu i bila mi je velika podrška. Oni koji me poznaju znaju da nikada ništa nisam uradio protiv zakona, i da sam cijeli svoj život radio pošteno. Žao mi je što su moje kolege Sarajlić i Delalić prolazili kroz sve ovo, ali i SDA koja je očito već duži period meta montiranih afera koje imaju za cilj njeno urušavanje, ali neće vam uspjeti.. A sada neka se oni licemjeri koji su učestvovali u kreiranju ove montirane farse, a znaju oni svi na koji način, gdje i kada, da ih ne nabrajam, a ima ih više, zabave o sebi, jer sve se vrati kao bumerang.. Haram vam bilo do kraja života – poručio je Šehović na Facebooku.

Podsjetimo, oni su se teretili da su, od 20. do 25. februara 2020., prije izbora predsjednika Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu, posredstvom Šehovića ugovorili sastanak s jednim od delegata izborne konvencije Velidom Tvrtkovićem.

Sarajlić i Delalić su, prema optužnici, obećali Tvrtkoviću da će, koristeći stranački utjecaj, zaposliti njegovu suprugu ako bude glasao da Fikret Prevljak bude predsjednik sarajevske SDA, a ne načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, Prevljakov protukandidat.


Objava Šehovića na Facebooku. Printscreen

Tvrtković je snimio razgovor, napravio audiozapis, na kojem se čuje o čemu je razgovarao sa Sarajlićem i Delalićem, koji je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo. Efendić je javno objavio ovaj snimak. Delalić je nakon objavljivanja snimka napustio SDA, a kasnije je to učinio i Efendić koji je sada predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).

U avgustu 2022., sutkinja Amela Skrobo-Kadrić je otvorila glavni pretres u predmetu u kojem su navedeni optuženi za krivično djelo “Davanje dara i drugih oblika koristi”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.