ČEKAO GA SKORO DVA SATA

Vukanović se požalio: Došao u Sarajevo na sastanak s Nikšićem, a on ga "izradio"

Naglasio je kako nije imao namjeru na tom sastanku tražiti bilo šta za sebe

Vukanović: Moraš imati poštovanja. Printscreen

Z. K.

11.2.2023

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović, govorio je o događajima u vezi sastanka koji je trebao biti održan sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem u Sarajevu.

Vukanović je gostujući na televiziji Face govorio o namjerama opozicije iz RS-a da bude vlast sa šestorkom i HDZ-om na nivou BiH, ističući kako je njegova želja bila da se razgovara kako bi se moglo djelovati kao korektivni faktor nastojanjima HDZ-a ukoliko takvo nešto bude potrebno.

Sa ovakvom konstelacijom odnosa na nivou BiH, Vukanović smatra da će šestorka biti "samljevena", jer će joj se svako popuštanje u odnosima sa koalicionim partnerima "naplatiti sa kamatom".

Otišao u Konjic

Komentirao je i kako je trebao prisustvovati sastanku sa Nerminom Nikšićem, koji ga je navodno pozvao u Sarajevo smatrajući da je u pravu kada govori o predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

- Ja dolazim u Sarajevo, zovem gospodina Nikšića ne javlja se. Čekam, čekam. Javlja se nakon sat i po vremena, sa "hej gdje si, ja imao neki sastanak, odužio se". Pa dobro rekoh ja te čekam gdje ćemo se naći - rekao je Vukanović i dodao:

- Mislim, kao da je neko kreten da dolazi u Sarajevo i vraća se. Moraš imati poštovanja - počeo je priču Vukanović.

Ističe da na tom sastanku nije imao namjeru ništa tražiti za sebe. Na kraju do sastanka nije ni došlo.

- I ja pitam gdje ćemo se naći, kaže žurim, idem za Konjic. Stani, jesmo se mi dogovorili naći u Sarajevu. 

Nikšić mi kaže: "Jao odužio mi se sastanak“ pa rekoh mogu ja doći u Konjic, a on odgovara: „Ne ne ne, dobit ćeš uskoro poziv pa ćemo sjesti zvanično“. 

Dakle, ako vas neko zove da dođete, pa onda ništa, jasno je da su oni preko Vojina Mijatovića napravili dogovor - kazao je Vukanović.

Na ivici incidenta

Govoreći o procesu delegiranja u državni Dom naroda, izboru ministara u Vijeće ministara iz RS, te o drugom sastanku s predstavnicima SDP-a.

Kaže da mu je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović prijetio, te da je bilo na ivici incidenta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.