ZAKLJUČCI

NiP podržava podnošenje zahtjeva o ocjeni ustavnosti Zakona o imovini RS

Pozdravili su pravovremeno imenovanje Vijeća ministara BiH ističuči kako to smatraju dobrom porukom za stabilizaciju prilika u našoj zemlji

Sa sjednice Predsjedništva NiP-a. Narod i pravda

Piše: Ema Maslo

11.2.2023

Predsjedništvo Naroda i pravde donijelo je na sinoćnjoj sjednici osam zaključaka o političkom djelovanju stranke.

Izrazili su saučešće porodicama stradalih u Turskoj i Siriji i saosjećanje sa svim unesrećenima usljed razornog zemljotresa. 

- Pozdravljamo dosadašnje aktivnosti i pozivamo sve izabrane i imenovane kadrove Naroda i Pravde na svim nivoima vlasti da u skladu sa svojim nadležnostima učine maksimum napora u pomoći ovim zemljama i podršci u saniranju posljedica - zaključeno je.

Iz NiP-a su pozdravili pravovremeno imenovanje Vijeća ministara BiH ističuči kako to smatraju dobrom porukom za stabilizaciju prilika u našoj zemlji i preduvjetom za njen napredak na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO savezu.

Izrazili su i zadovoljstvo jer je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković imenovan za ministra vanjskih poslova BiH.

- Ukazujemo svim nadležnim akterima i koalicionim partnerima na važnost i nužnost što skorijeg usvajanje seta zakona ključnih za evropski put Bosne i Hercegovine, između ostalih i Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u - naveli su iz NiP-a.

Istakli su i kako podržavaju zastupnike trojke u Parlamentarnoj skupštini BiH u podnošenju zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o nepokretnoj imovini RS pred Ustavnim sudom BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.