DAN SPORTA DRŽAVE KATAR

Revijalna utakmica legendarnih "Zmajeva" i Ambasade Države Katar

Dan sporta ustanovila je vlada Katara uvidjevši da moderan način života ne ostavlja mnogo prostora za rekreaciju

Ambasador Al-Khater: Ovaj državni praznik ima za cilj promicanje zdravog načina života. Screenshot

E. Ć.

12.2.2023

U povodu Dana sporta Države Katar sutra u 18 sati u Areni Hotela Hills na Ilidži bit će održana revijalna utakmica između selekcije legendarnih "Zmajeva", nekadašnjih članova fudbalskih reprezentacije Bosne i Hercegovine, s jedne, te članova i lokalnih zaposlenika Ambasade Države Katar u Bosni i Hercegovini, s druge strane. 

Velika imena ponovo na terenu

Bit će to prilika da se ponovo na sportskom terenu vide neka od najvećih fudbalskih imena Bosne i Hercegovine.

Dan sporta ustanovila je vlada Katara uvidjevši da moderan način života ne ostavlja mnogo prostora za rekreaciju. 

- Ovaj državni praznik ima za cilj promicanje zdravog načina života i poticanje svih na svakodnevno bavljenje nekim oblikom fizičke aktivnosti tj. vježbe. Službeno se obilježava svakog drugog utorka u februaru, što ove godine pada na 14. februar.

To je dan kada su škole, preduzeća, trgovine i vladini uredi zatvoreni. Građani ga obilježavaju baveći se sportom, vježbanjem i potičući jedni druge na zdraviji način života.

Sve istaknutija uloga u sportu

Također, sve vladine institucije, ali i predstavnici privatnog sektora organiziraju različite sportske aktivnosti i vježbe za svoje zaposlenike u skladu s njihovim mogućostima, a s ciljem širenja svijesti o značaju sporta i njegovoj ulozi u dobrobiti pojedinaca i društva.

Katar igra sve istaknutiju ulogu na polju sporta, stvarajući prijateljstva i unaprjeđujući odnose s državama širom svijeta. 

Nakon iznimno uspješnog Svjetskog prvenstva u nogometu, u junu ove godine Država Katar će, također, biti domaćin i Azijskog kupa, što će ponovo biti prilika za uzlet ove sportske nacije u snažnom razvoju - saopćeno je iz ambasade Katara u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.